Франція та ФРН розроблятимуть літак шостого покоління

Франція та ФРН розробляють літак шостого покоління

Французький та німецький міністри оборони оголосили у середу про підписання контракту Airbus і Dassault Aviation щодо початку розробки спільного літака шостого покоління.

Проведення досліджень у рамках амбітного проекту Future Combat Air System, дозволить дуету підрядників конкретизувати концепції основних елементів майбутньої зброї. До них відносяться пілотований літак – центральна частина проекту, безпілотні літальні апарати, що рояться навколо нього, а також інформаційна інфраструктура, що пов'язує всі елементи разом.

Дворічна угода коштує 65 мільйонів євро (74 мільйони доларів США) і покликана закласти основу для демонстраційних програм, які, згідно зі спільною заявою Airbus-Dassault, будуть представлені на авіасалоні в Парижі у червні.

«FCAS є однією з найбільш амбітних європейських оборонних програм століття», – заявив голова Airbus Defence and Space Дірк Хоке. «З підписанням сьогоднішнього контракту ми, нарешті, повністю запускаємо цю високотехнологічну програму».

Французький та німецький міністри оборони, Флоренс Парлі та Урсула фон дер Ляйен, відповідно, також оголосили, що франко-німецька група виробників двигунів, що складається з Safran і MTU, очолить розробку двигунів майбутнього літака. Уряди двох країн розраховують підписати контракт на створення демонстратора двигуна в середині 2019 року.


Читати також:Франція долучається до розробки гіперзвукової зброї

Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook