Рада провалила закон про реформу військкоматів

законопроект

Народні депутати не підтримали законопроект № 9285 щодо створення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі військових комісаріатів.

У зв'язку із реформуванням військових комісаріатів законопроектом № 9285 від 09.11.2018 пропонувалося внести зміни до ряду законодавчих актів щодо заміни назв військоматів на обласні, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки з метою забезпечення правового регулювання діяльності таких центрів.

Майже відразу після урочистого відкриття сесії, голова депутатської фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив про блокування представниками фракції трибуни для виступів.

Проект закону кілька разів виносився на голосування та щоразу не набирав потрібної кількості голосів. Після перерви, оголошеної для консультацій, та чергової невдалої спроби повернути проект для розгляду, Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив про його відхилення.

Законопроект розроблено відповідно до статті 9 Закону України «Про оборону України», а також вимог оперативної цілі 5.3. Указу Президента України від 6 червня 2016 року №240/2016 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року «Про Стратегічний оборонний бюлетень України» щодо створення на базі військових комісаріатів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter та Facebook