Про зброю ударного безпілотника Bayraktar TB2

Про зброю ударного безпілотника Bayraktar TB2

Оперативно-тактичний безпілотник Bayraktar TB2, який Україна придбала у Туреччини, може застосовувати плануючі боєприпаси з лазерним наведенням MAM-L та MAM-C.

Повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Розробник цих боєприпасів – турецька компанія Roketsan.

Система MAM-L розроблялась як лазерна модифікація протитанкового ракетного комплексу дальньої дії L-UMTAS, відрізняється від базової версії тим, що не має ракетного двигуна і оснащена крилами для планерного польоту. Систему встановлено на тактичні БпЛА Bayraktar і Karayel, які нині перебувають на озброєнні турецької армії.

Розробник стверджує, що «концепція створення та застосування системи MAM-L надає користувачам можливість ефективно нейтралізувати цілі, що становлять безпосередню загрозу, особливо під час виконання спостережувальних та розвідувальних завдань. Завдяки високоточному наведенню та малим габаритам, застосування системи MAM-L дозволяє знизити ризик побічних втрат. У порівнянні з усіма іншими засобами, що використовуються військовими, комбінація MAM-L та тактичного БпЛА виглядає найбільш економічним рішенням по відношенню до певного рівня бойової ефективності».

Про зброю ударного безпілотника Bayraktar TB2

MAM-L: маса – 22 кг; маса бойової частини 8/10 кг, довжина – 1000 мм, діаметр – 160 мм.

MAM-C: маса боєприпасу – 6,5 кг; маса бойової частини 2,5 кг, довжина – 970 мм, діаметр – 70 мм. Дальність ураження цілей: від 500 м до 8 км.

Про зброю ударного безпілотника Bayraktar TB2

Нагадаємо, що раніше у деяких засобах масової інформації повідомлялось про купівлю разом із турецькими безпілотними комплексами 200 керованих ракет.