Розвал Росією системи контролю над озброєнням знімає з України обмеження по ракетам – Порошенко

Розвал Росією системи контролю над озброєнням знімає з України обмеження по ракетам – Порошенко

Розвал Росією системи контролю над озброєнням, зокрема Договору про ракети середньої і малої дальності, знімає з України обмеження зі створення потужних ракетних комплексів.

Президент Петро Порошенко під час засідання РНБО наголосив, що Україна із розумінням поставилася до рішення США про вихід з Договору про ракети середньої і малої дальності.

Петро Порошенко зауважив, що послідовний розвал Росією системи контролю над озброєнням, в тому числі в рамках Договору про звичайні збройні сили в Європі і Договору про ракети середньої і меншої дальності, спонукає Україну і союзників шукати і знаходити належні засоби для підтримання безпеки.

Окремо хочу наголосити, що і з України це знімає певні обмеження та зобов’язання, яких ми дотримувалися раніше. Висновки робіть самі.

Глава держави наголосив: «За таких обставин, враховуючи що Будапештський меморандум блокується Росією і тому не діє, а членами НАТО ми поки що не стали, бо блокувалося це аж до 2014 року – ми маємо серйозно замислитись над додатковим зміцненням оборонного потенціалу нашої держави».

Отже наголошую на нашому праві створювати сучасні і ефективні системи озброєння для самозахисту, у тому числі потужні ракетні комплекси. Це стане стратегічним чинником стримування російського агресора, а також дозволить надати військам нові спроможності для ураження противника на значні дальності.

Президент зазначив, що з’явилися нові можливості для Збройних Сил України.


ua en

Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter, Facebook та Linkedin