У ЗСУ починають зводити будинки для сержантів

У ЗСУ починають зводити будинки для сержантів

Збройні Сили України вслід за будівництвом перших 184-х казарм поліпшеного планування (гуртожитків) для солдатів, почали зведення типових будинків для сержантського складу.

Сучасні чотириповерхові будинки на 54 квартири-студіо для сержантів – наступний етап проекту створення житлової інфраструктури для української армії. Цього року будуватимуть 34 таких будинки для різних військових частин, які планується ввести в експлуатацію у 2020 році.

Вже почалися відповідні торги, а подекуди й будівництво.

Наприклад, на 29 березня призначені торги на замовлення послуг з будівництва будинку для сержантів 16-ї окремої бригади армійської авіації «Броди», де два дні тому ввели в експлуатацію дві казарми поліпшеного планування. Очікувана вартість робіт 44,6 млн грн, строк завершення до 30 червня 2020 року.

У ЗСУ починають зводити будинки для сержантів Типові квартири у будинку для сержантського складу

Нагадаємо, що відповідно до проекту Концепції забезпечення житлом військовослужбовців (текст), передбачається, що військові на час служби забезпечуватимуться штатно-посадовим житлом за категорією.

Також передбачається, що з 1 січня 2020 року військові більше не зараховуватимуться на квартирний облік (дата може змінитися в залежності від тривалості внесення змін у законодавство) і не отримуватимуть квартир. А після досягнення вислуги 20 років одноразово отримають грошову допомогу на вирішення житлово-побутових питань, тобто, очікується, що такі виплати розпочнуться з 2040 року.

Ті хто вже «встиг встати» на квартирну чергу до 01.01.2020, й надалі будуть забезпечуватися постійним житлом згідно черги, яку планується повністю ліквідувати до 2040 року.


Читайте Ukrainian Military Pages у Telegram, Twitter, Facebook та Linkedin