Ще 250 солдатів і кіт оселилися у комфортні гуртожитки

Ще 250 солдатів і кіт оселилися у комфортні гуртожитки

Сьогодні, 14 березня, на Львівщині відкрито чергові два новозбудовані гуртожитки поліпшеного планування, цього разу для рядового складу 16-ї окремої бригади армійської авіації «Броди».

Гуртожитки збудовано за типовим проектом – двоповерхова будівля блочного типу на 125 осіб по 5 чоловік у кімнаті, у блоці (дві кімнати) свій душ та санітарний вузол, на кожному поверсі кухня з сучасним обладнанням та пральня з автоматичними пральними машинами. Також будинки мають автономне опалення.

Крім того, розпочато будівництво багатоквартирного будинку для офіцерів, а незабаром почнуть реконструкцію старого будинку штабу ескадрильї – це буде житловий будинок для сержантів.

Ще 250 солдатів і кіт оселилися у комфортні гуртожитки Ще 250 солдатів і кіт оселилися у комфортні гуртожитки Ще 250 солдатів і кіт оселилися у комфортні гуртожитки Ще 250 солдатів і кіт оселилися у комфортні гуртожитки Ще 250 солдатів і кіт оселилися у комфортні гуртожитки Ще 250 солдатів і кіт оселилися у комфортні гуртожитки Ще 250 солдатів і кіт оселилися у комфортні гуртожитки Ще 250 солдатів і кіт оселилися у комфортні гуртожитки

Загалом по всій країні будується (або вже збудовано) 184-х гуртожитки покращеного планування – перша черга проекту забезпечення армії житлом, також у гуртожитки перебудовуються й інші, вже наявні будівлі.

Наймасштабніший за всю історію ЗСУ проект ініційований Президентом Петром Порошенком, зокрема за рахунок т.зв «грошей Януковича» – у 2017 році з 1,42 млрд дол, що було повернуто державі, 4 млрд грн було виділено на потреби Міноборони, частина яких й пішла на цей проект.

Вже фактично стартував й наступний етап – початок будівництва багатоквартирних будинків для сержантів (на 54 квартири-студіо) та офіцерів (1-3х кімнатні квартири). Усе це є частиною проекту створення нової інфраструктури штатно-посадового житла у гарнізонах.

Нагадаємо, що вже заселені нові гуртожитки у Старичах, Білій Церкві, Теребовлі, Одесі та Житомирі, а під Броварами для сімей військових, що були передислоковані з Криму, двоповерховий будинок збудувала корпорація Roshen.