Штатно-посадове житло, оренда та виплата для придбання квартири по звільненню – проект

Штатно-посадове житло, оренда та виплата для придбання квартири по звільненню – проект

Ukrainian Military Pages вже розповідалося про розробку Міністерством оборони проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення житлом громадян», який змінить систему житлового забезпечення.

Йшлося, про те, що військових не зараховуватимуть на квартоблік громадян, на час проходження служби забезпечуватимуть штатно-посадовим службовим житлом, а з досягненням 20 календарних років вислуги вони матимуть право на одноразову грошову допомогу, що дозволить придбати власне житло.

Також, пізніше було оприлюднене відповідне доручення Президента України з цього питання:

Ukrainian Military Pages

Вчора, в ефірі програми «Поліграф» на «Арімія FM», про те, які зміни очікують військових у сфері забезпечення житлом розповів заступник Міністра оборони генерал-майор Олег Шевчук:

Олег Шевчук / Ukrainian Military Pages – Ми опрацювали проект в першу чергу забезпечення військовослужбовців штатно-посадовим житлом. 70-80% від штатної чисельності мають бути забезпечені житлом за місцем служби — на території військового містечка або біля нього.

Житло має бути в залежності від категорії військовослужбовців.

10-20 % мають можливість винаймати житло за рахунок кошторису Міністерства оборони. Ми або сплачуємо оренду житла, або виплачуємо грошову компенсацію за оренду.

Крім того, ми пропонуватимемо виплату військовослужбовцям у разі звільнення для придбання квартири. Ця ініціатива потребує законодавчого затвердження. Це проект ми завершуємо і будемо представляти Головнокомандувачу.

Передбачаємо, що цей проект позбавить корупційних ризиків, тому, що військовослужбовець матиме можливість придбати житло яке він хоче і в тому місці, де хоче.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України