Розпочався ремонт артилерійських катерів Морохорони

Розпочався ремонт артилерійських катерів Морохорони

З метою планового обслуговування корабельного складу Морської охорони ДПСУ розпочались практичні роботи з ремонту артилерійського озброєння кораблів проекту 1204 «Шмель».

Зокрема проведено демонтаж артустановок. Передбачається модернізація їх систем та механізмів. Як зазначається у тендерній документації, корпуси башт мають пошкодження, гармати потребують обстеження після тривалої експлуатацієї, приводи мають підвищений люфт, не працюють стабілізатори озброєння, системи відведення порохових газів, наявні чисельні пошкодження корабельних трас башт тощо.

Самі кораблі – BG82 «Лубни», BG83 «Ніжин» та BG84 «Ізмаїл», поетапно пройдуть доковий ремонт, що в цілому дозволить підвищити боєздатність та швидкохідність бойових одиниць.

Розпочався ремонт артилерійських катерів Морохоронифото: Адміністрація Державної прикордонної служби України

Нагадаємо, що на початку лютого Одеський загін морохорони (військова частина 1458) оголосив тендер на ремонт артустановок катерів пр.1204, а 21 лютого, за переговорною процедурою було визначено переможцем ТОВ «Магістраль-Юг».

Щодо докового ремонту, то після того як не відбувся перший тендер, 11 березня був оголошений повторний, який відбувся 20 березня й наразі очікується оголошення рішення. Найменшу ціну запропонувало ПрАТ «Українське дунайське пароплавство» – 5 696 638,20 грн, проти 5 697 934,71 грн у ТОВ «Судноремонтне підприємство «ДУНАЙСУДНОСЕРВІС».