9 років в'язниці дали солдату, який розікрав унікальний комплекс щоб майнити біткоїни

9 років в'язниці дали солдату, який розікрав унікальний комплекс щоб майнити біткоїни

Богунський районний суд Житомира засудив військового до дев'яти років позбавлення волі за викрадення комп'ютерної техніки унікального комплексу імітаційного моделювання бойових дій.

Контрактник – оператор групи імітаційного моделювання, мав доступ до комп‘ютерного класу із унікальним обладнанням, незаконно заволодів його деталями вартістю 850 тис. грн., які він збував, а за отримані гроші хотів придбати «ферму» по виготовленню біткоїнів.

Вину солдата доведено у суді Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону. Окрім 9 років позбавлення волі за порушення ч. 3 ст. 410 КК України, також задоволений цивільний позов, за яким крадій має відшкодувати частину завданої матеріальної шкоди в розмірі 597 тис. грн.

Решту збитків повернуто у ході слідчих і розшукових дій – предмети злочину на суму 370 тисяч гривень виявлено і вилучено у підприємців у Києві та Львові.

Нагадаємо, що група імітаційного моделювання ведення бойових дій, імітації конфліктних та тактичних ситуацій JCATS (Joint Conflict and Tactical Simulation) розпочала свою роботу у 2017 році у 199-му навчальному центрі ДШВ ЗСУ.

Комплекс надає можливості готувати підрозділи до виконання завдань за призначенням, моделювати тактику бойових дій в окремих групах та підрозділах, на різній місцевості, включаючи райони міської забудови тощо.



Використані джерела:
Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України