Контрбатарейний радар пройшов польові випробування

Контрбатарейний радар пройшов польові випробування

Контрбатарейна радіолокаційна станція, яка була розроблена НВК «Іскра», що входить до складу ДК «Укроборонпром», успішно завершила польовий етап державних випробувань.

Контрбатарейний радар 1Л220УК «Зоопарк-3» призначений для розвідки позицій артилерії противника. Завдяки потужній РЛС, яка працює у мікрохвильовому діапазоні, радар «бачить» снаряди, а потужна цифрова система «будує» траєкторії їх польоту.

Потужність цифрової фазованої активної решітки дає можливість розмістити станцію за кілька десятків кілометрів від позиції ворога та спостерігати за полем бою у секторі до 180 градусів.

Це дозволяє визначити на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів протиповітряної оборони та тактичних ракет.

Під час випробувань було проведено експеримент з можливості 1Л220УК працювати на теоретично максимальній допустимій дальності своєї дії. У ході нього було виявлено артилерію та реактивні системи на дальності, в залежності від типів снарядів, у 1,3-2 рази більшу за визначену завданнями державних випробувань.

Запорізьке Казенне підприємство «Науковий виробничий комплекс «Іскра», по завершенню держвипробувань, готове розпочати серійне виробництво 1Л220УК для Збройних Сил України.

Контрбатарейний радар пройшов польові випробування Контрбатарейний радар пройшов польові випробуванняКонтрбатарейний радар пройшов польові випробування Контрбатарейний радар пройшов польові випробування Контрбатарейний радар пройшов польові випробування Контрбатарейний радар пройшов польові випробування

Окрім власне радару, складовими частинами системи є повнопривідний сідельний тягач КрАЗ-6446 і напівпричіп Н251Н2 виробництва ПрАТ «АвтоКрАЗ», другий спецвиріб у комплексі – машина управління, що базується на повнопривідному шасі КрАЗ-6322.

Тягач КрАЗ-6446 (6х6) призначений для транспортування важких вантажів і бойової техніки по всіх видах доріг та бездоріжжю. Автомобіль використовується разом із напівпричепом повною масою 70 тонн. Він входить до складу багатьох бойових комплексів, зокрема ЗРС С-300.

Напівпричіп-ваговоз КрАЗ Н251Н2 спроектовано та виготовлено за спеціальним технічним замовленням НВК «Іскра». Двовісний напівпричіп призначений для монтажу різних установок та інженерної техніки по усіх видах доріг та місцевості. Експлуатується в складі автопоїзда з автомобілем – тягачем сідельним КрАЗ-6446 або КрАЗ-6140ТЕ.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»