У Києві спустили на воду новий корабель для ВМСУ

У Києві спускають на воду новий розвідувальний корабель для ВМСУ

Сьогодні, 23 квітня, на київському суднобудівному заводі «Кузня на Рибальському» спустили на воду новий середній розвідувальний корабель для Військово-Морських Сил України.

Хрещеною матір'ю корабля і берегинею його екіпажу стала директор благодійного фонду морського транспорту (Мортранс) Шкамерда Антоніна Іванівна.

Нагадаємо, що у розвідувальний корабель переобладнують один з наявних на заводі готових корпусів суден проекту 502 ЕМ. Загалом на стапелях заводу знаходилось п’ять корпусів проекту 502ЕМ (середній риболовецький морозильний траулер) різного ступеня готовності.

судно проект 502ЕМ Макет судна проекту 502ЕМ

Водотонажність судна (повна) згідно з базовим проектом 1220 тонн, найбільша довжина 54,8 м, ширина 9,8 м, висота борту 5 м, швидкість 11,6 вузлів, дальність плавання понад 7000 миль.

У Києві спускають на воду новий корабель для ВМСУ У Києві спускають на воду новий корабель для ВМСУ У Києві спускають на воду новий корабель для ВМСУ У Києві спускають на воду новий корабель для ВМСУ У Києві спускають на воду новий корабель для ВМСУ У Києві спускають на воду новий корабель для ВМСУ
фото: Міністерство оборони України

За словами заступника Секретаря РНБО України Сергія Кривоноса розвідувальний корабель обладнаний сучасними засобами ведення радіо-, радіотехнічної, радіолокаційної, оптико-електронної розвідки. «Більшість спеціального обладнання виготовлено в Україні, і відповідає кращим світовим зразкам.

Відео з моментом спуску на воду:

Також на церемонії Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що вже завершено проектування нового ракетного катеру, який буде озброєний ПКР «Нетун» та дуже потрібний Військово-Морським Силам України, його будівництв повинно розпочатись найближчим часом.


ua en