Нова єгерська бригада оборонятиме північні кордони

61-а піхотна єгерська бригада оборонятиме північні кордони

З метою посилення оборони на північних кордонах у ЗС України створено 61-шу окрему піхотну єгерську бригаду, що призначена для ведення бойових дій у лісовій та болотистій місцевості.

Бригада була переведена до бойового складу з Корпусу резерву згідно зі спільною директивою Міноборони та Генерального штабу ЗСУ від 25.04.2019 року, повідомляє прес-служба частини.

Відповідно до спільної Директиви МОУ та ГШ ЗСУ від 25.04.2019 року, 61 окрема піхотна бригада Корпусу Резерву була переведена до бойового складу як 61 окрема піхотна єгерська бригада з головною метою посилення оборони України на північному кордоні.

Повідомляється, що нова бригада комплектуються лише військовослужбовцями контрактної служби, які мають досвід бойових дій або цивільна діяльність яких споріднена зі специфікою бригади (мисливці, єгеря, співробітники лісових господарств). Пріоритет надають діючим і колишнім військовослужбовцям Сил спеціальних операцій та військової розвідки.

Увага! Доповнення. 14 листопада 2021 року Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (який було створено як один з державних механізмів протидії дезінформації), повідомив, що у Збройних Силах України відсутня 61-а єгерська піхота бригада, натомість є 61 окрема піхотна бригада корпусу резерву.