Американці провели ротацію підрозділів місії JMTG-U

Американці провели ротацію підрозділів місії JMTG-U

Сьогодні, 2 травня, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки відбулась церемонія передачі повноважень між двома підрозділами американської складової місії JMTG-U.

Військовиків 278-го бронекавалерійського полку Національної гвардії США зі штату Теннессі, які перебували на Львівщині з літа 2018 року, змінили понад 130 військовослужбовців 2-ї бригадної тактичної групи «Страйк» 101-ї повітрянодесантної (десантно-штурмової) дивізії армії США.

Представники армії США продовжуватимуть допомагати у тренуванні підрозділів Збройних Сил України за стандартами підготовки армій держав НАТО. Термін ротації на території України для американських військових складатиме 9 місяців.

Військово-тренувальна місія відома, як «Об’єднана багатонаціональна група з підготовки – Україна» (JMTG-U) була започаткована у 2015 році. Метою є — сприяння внутрішньому оборонному потенціалу України та тренуванню ротаційних підрозділів в Україні. Крім того, американці продовжуватимуть навчання українських військових інструкторів, які у майбутньому мають повністю опанувати функції навчання особового складу на рівні батальйону.

Американці провели ротацію підрозділів місії JMTG-U Американці провели ротацію підрозділів місії JMTG-U

Довідка. 101-а повітрянодесантна дивізія армії США сформована у серпні 1942 року і брала участь в операції союзних сил із висадки в Нормандії в червні 1944 року. Десантники дивізії брали участь в облозі Бастоні (Бельгія), Арденнській операції в грудні 1944 року та Голландській повітрянодесантній операції. Оперативна група «Карантан» названа на честь шестиденної битви за французьке місто Карантан під час Нормандської операції. Особовий склад 101-ї повітрянодесантної дивізії брав участь у бойових діях у В’єтнамі, Африці, Іраку та Афганістані. Емблемою дивізії є «Клекотливий орел».


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України