Резервісти бригад територіальної оборони беруть участь у міжнародних навчаннях в Естонії

Резервісти бригад територіальної оброни беруть участь у міжнародних навчаннях в Естонії

Нещодавно українські ЗМІ, з посиланням на прес-службу Генштабу ЗС Естонії, написали про навчання, що проходять у цій країні із залученням країн НАТО та військових з України.

Мало хто звернув увагу на цю новину, тому що участь наших військових у спільних навчаннях з партнерами з країн НАТО вже не рідкість. Але саме в цьому випадку є одна особливість. Вперше за весь час співробітництва України із західними партнерами участь у міжнародних навчаннях «Весняний Шторм – 2019» узяли військовослужбовці резерву ЗСУ, а саме, бійці територіальної оборони з Харківської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Близько половини усіх учасників навчань з України – це резервісти-контрактники Зміївського 121-го окремого батальйону територіальної оборони 113-ї окремої бригади ТрО – повідомляє сторінка батальйону у Facebook.

Зазначається, що поїздка стала можливою за сприянням Генерального штабу Збройних Сил України та завдяки громадській організації «Союз оборони», яка не тільки виступила співорганізатором поїздки, дякуючи своїй дружбі та співпраці з естонськими партнерами, а і взяла на себе всі витрати щодо поїздки наших воїнів.

Навчання «Весняний Шторм – 2019» проводяться з 29 квітня по 17 травня за участю понад 9000 військовослужбовців з 13 країн, участь беруть зокрема й естонські сили територіальної оборони (Kaitseliit).