Бронеавтомобіль «Барс-8» прийнятий на озброєння ЗСУ

Бронеавтомобіль Барс-8 прийнятий на озброєння ЗСУ

За результатами дворічного циклу державних випробувань на озброєння Збройних Сил України, наказом Міністерства оборони України, прийнятий бронеавтомобіль «Барс-8».

Повідомляє пресслужба компанії «Богдан Моторс» – розробника та виробника машини.

Протягом 2017-2018 років «Барс-8» успішно подолав усі етапи програми держвипробувань – ходові випробування, проходження бродів, подолання бездоріжжя, підйомів та спусків, зручність десантування, ведення вогню, випробування підривом, балістичну стійкість та ряд інших важливих тестів, які було завершено на початку цього року

Бронемашина «БАРС-8» стала другою ББМ в Україні після бронеавтомобіля «Козак-2» (НВО «Практика»), яка пройшла програму державних випробувань.

Бронеавтомобіль Барс-8 прийнятий на озброєння ЗСУ

Сімейство спеціальних броньованих машин на базі «Барс-8» передбачає можливість встановлення різних бойових модулів, озброєння або іншого обладнання. транспортному варіанті машина перевозить до 10 осіб у повному спорядженні. Конструкція забезпечує комфортну посадку та десантування екіпажу та десанту через широкі бокові і задні двері. Також передбачена можливість евакуації через люк на даху.

Нагадаємо, що на виставках «Зброя та безпека» у 2017 та 2018 роках були представлені машина артилерійської розвідки «Барс-8АР» та вогнева машина 120-мм автоматизованого мобільного мінометного комплексу UKR-MMС, на базі бронеавтомобіля «Барс-8».

120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» проходить державні випробування 120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» проходить державні випробування 120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» проходить державні випробування >120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» проходить державні випробування 120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» проходить державні випробування

Рішення про перепрофілювання автомобільного заводу ДП «Автоскладальний завод №2» у Черкасах на випуск військової техніки було прийняте у 2014 році, що на сьогоднішній день дало підприємству змогу стати повноцінним учасником ринку автомобілів військового та спеціального призначення.

Читати також:Бронеавтомобіль «Барс-8» продемонстрував свої якості на випробувальному полігоні (відео)