Майже сотню нових вантажівок відправлено до війська

Майже сотню нових вантажівок відправлено до війська

Майже сотню нових вантажівок Богдан-6317 відправлено 11 липня до частин ЗС України з Центральної автомобільної бази зберігання та ремонту, що дислокується на Хмельниччині.

Нагадаємо, що у рамках державного оборонного замовлення на 2018 рік, корпорація «Богдан» передала ЗС України 200 вантажних автомобілів підвищеної прохідності Богдан-6317.

Також, на початку року, Ukrainian Military Pages повідомлялось, що компанія «Богдан Моторс» уклала новий контракт із Міністерством оборони на постачання автомобілів Богдан-6317. Причому виробничі можливості Черкаського автомобільного заводу корпорації дозволяють виготовляти до 500 одиниць таких вантажівок, що значно перевищує обсяг замовлення.

Богдан-6317 – багатоцільовий автомобіль, обладнаний 6-циліндровим дизельним двигуном з турбонаддувом WP10.380E32 з робочим об’ємом 9,726 л та потужністю 380 к.с. Використання цих двигунів дозволило поліпшити динамічні та експлуатаційні характеристики автомобілів, а також відмовитися від складових російського виробництва. Також машини комплектуються КПП Fast Gear з Китаю та турецьким зчепленням Hummer Kupplungen.

Вантажівка здатна розвивати швидкість до 85 км/год з вантажем в 11 тон і має запас ходу у 1447 км. Автомобіль може перевозити 50 осіб в обладнаному кузові, буксирувати транспортні причепи дорогами всіх категорій з твердим та ґрунтовим покриттям, а також бездоріжжі. На кожну машину надається 10-річна гарантія від виробника.

Зауважимо, що двигунами Weichai Power також комплектуються вантажівки КрАЗ – автомобілі обох виробників у цій комплектації були допущені до експлуатації у Збройних Силах України на особливий період у 2017 році.


ua en