Зеленський анонсував поставки бронетехніки з Канади

Зеленський анонсував поставки бронетехніки з Канади

Під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Канади було досягнуто низки домовленостей щодо співробітництва держав в оборонній сфері.

«Я думаю, можемо відверто про це говорити: ми домовилися про постачання бронетехніки і про те, що будемо розвивати співробітництво в цій сфері», – повідомив Зеленський у Торонто.

Він також зазначив, що наразі не хоче оприлюднювати деталі: «Давайте ми підпишемо угоду. Упевнений, що це станеться найближчим часом. І тоді поговоримо про цю новину».

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо у свою чергу підтвердив поступ у питанні підтримки України в захисті її території та суверенітету.

«Так, ми просуваємося вперед у дискусіях щодо питання збройної підтримки України. Окрім військової місії, у якій бере участь Канада, ми також додали Україну до списку для закупівлі канадської зброї. І це позитивне рішення», – констатував він.

Зеленський анонсував поставки бронетехніки з Канади фото: www.president.gov.ua

Український мілітарний портал повідомляє, що на думку військових експертів мова може йти про придбання бронетранспортерів типу AVGP (на фото), що розроблені у 1977 році на базі швейцарської трьохвісної бронемашини MOWAG Piranha I, та виготовляються у трьох варіантах – Grizzly, Cougar та Husky. У канадській армії в 2005 році їх замінили бойові машини LAV III