Канадські БТРи можуть піти на озброєння Нацгвардії

Канадські БТРи можуть піти на озброєння Нацгвардії

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на зустрічі з міністром оборони Канади Харджитом Саджаном, у Торонто, обговорили закупівлю новітньої броньованої техніки

Зустріч міністрів відбулась у рамках візиту до Канади Президента України Володимира Зеленського. За словами Авакова, на зустрічі обговорили обговорювали «питання воєнної взаємодії, в тому числі взаємодію Збройних Сил України з канадськими збройними силами, з Національною гвардією України та іншими нашими підрозділами».

Ми обговорили конкретні справи про новітні бронемашин і деякі компоненти озброєння. Йдеться про конкретний сучасний потрібний нам вид озброєння. Думаю, що за два-три місяці ми можемо в деталях обговорити це і підписати контракт

Враховуючи останню активність МВС, щодо закупівлі іноземних зразків озброєння, зокрема 55 гелікоптерів Airbus Helicopters, 20 патрульних катерів Ocea FPB 98, озброєння поліції та прикордонників пістолетами-кулеметами Heckler & Koch МР5, а також тим, що саме міністр внутрішніх справ, а не міністр оборони приймає участь у перемовинах, можна припустити, що бронетехніку у першу чергу також закуплятимуть для структур МВС, у складі якого зокрема перебуває військове формування з правоохоронними функціями – Національна гвардія.

У такому випадку, з урахуванням слів міністра, можливо також припустити, що куплятимуть не застарілі, зняті з озброєння бронетранспортери AVGP, як вважають деякі експерти, а більш сучасні версії, наприклад, БТРи LAV III, які створені на базі швейцарського бронетранспортера Piranha III 8x8, а також є базою американських «Stryker».

Канадські БТРи можуть піти на озброєння Нацгвардії

Зауважмо, що квітні цього року, міністр оборони України Степан Полторак, теж повідомляв про триваючи перемовини із закупівлі іноземних зразків озброєння, зокрема згадувались бойові гелікоптери, артилерійські системи, системи протиповітряної оборони, протитанкових засобів та засобів радіоелектронної боротьби.