1-а танкова бригада показала нову нарукавну емблему

1-а танкова бригада показала проект нової емблеми

1-а окрема танкова Сіверська бригада оприлюднила проект нової нарукавної емблеми, що розроблений в єдиній концепції сучасної військової символіки Збройних Сил України.

Пропозицію вже внесено на розгляд Генерального штабу ЗСУ, повідомляє пресслужба бригади.

З огляду на історію існування 1 окрема танкова Сіверська бригада командуванням було внесено пропозицію на розгляд Генерального штабу Збройних Сил України про зміну символіки бригади. Бо відлік існування «сталевих коней Сіверщини» стартує з 1941 року ХХ сторіччя, ще з тих часів, коли танки – стальні коні, боронили нашу неньку Україну.
1-а танкова бригада показала проект нової емблеми

Викладений малюнок схоже на скановану копію з документу, якій й поданий на затвердження.

Уточнення: За інформацією, наданою пресцентром ОК «Північ», емблема затверджена начальником Генерального штабу – головнокомандувачем ЗС України генерал-лейтенантом Русланом Хомчаком 18 червня 2019 року.

Зазначимо, що у facebook-спільності «Нове військо», яку добре знають всі, хто цікавиться сучасною українською військовою символікою, раніше (у березні) викладався для обговорення проект емблеми від Відділу розробки та впровадження військової символіки Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України:

проект нової емблеми 1 танкової бригади

Підписники спільноти також пропонували свої варіанти, або модифікації запропонованого:

проект нової емблеми 1 танкової бригади