«Мотор Січ» представила «скляну кабіну» Мі-8МСБ

Мотор Січ представила скляну кабіну Мі-8МСБ

ПАТ «Мотор Січ» представила «скляну кабіну» нової версії модернізації гелікоптера Мі-8МСБ. Роботи з кардинального оновлення кабіни пілотів проводила київська компанія «Сторк».

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Нова панель кабіни пілотів позбулася аналогових індикаторів в замін на електроні, а також на самому гелікоптері були встановлену нову авіоніку.

Роботи з розробки тривали декілька років. Розробник анонсує ще тривалу роботу попереду, але зупинятися на досягнутому вже не збираються.

«Перший проект “скляної кабіни” був у вигляді зображення на екрані монітору комп’ютера у жовтні 2015 року, дещо пізніше з’явилась структурна схема та склад обладнання», – пише пресслужба компанії в Instagram

Мотор Січ представила «скляну кабіну» Мі-8МСБ

Щодо комплекту обладнання яке встановлено у новій кабіні наразі інформації немає.

На сайті ВКФ «Сторк» вдалося знайти повідомлення, щодо сертифікації на гелікоптерах Мі-8, Мі-8МТВ та Мі-8МСБ оглядово-навігаційної тактичної системи EuroNav 7 з функцією HTAWS та публікацію щодо встановлення на вище вказані гелікоптери і їх модернізації твердотільного бортового реєстратора звукової інформації SSCVR «ОРТ».

У грудні 2016-го року на гелікоптері Мі-8МСБ-Т було встановлено та демонструвалося навігаційно-тактичний генератор цифрових карт RN7 та багатофункціональний дисплей MDU268 компанії Esterline:

Читати також: «Мотор Січ» розробить великий транспортний гелікоптер