КрАЗ поставив партію шасі для виготовлення МЛПК

КрАЗ поставив партію шасі для виготовлення МЛПК

ПрАТ «АвтоКрАЗ» відправило на Крюківський вагонобудівний завод чергову партію шасі для розміщення на них мобільних лазне-пральних комплексів для Збройних Сил України.

Це зокрема високо прохідні автомобільні шасі КрАЗ-63221 6х6, що комплектується китайським двигуном WP10.380 (аналогічні встановлюються на Богдан-6317) та 9-ступеневою механічною КПП, а також причепи-шасі КрАЗ-А181 вантажопід'ємністю 12,5 тонн.

Мобільний лазне-пральний комплекс (МЛПК) виробляється ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». МЛПК розміщений на базі двох контейнерів на шасі автомобіля та причепу. Поставляється Збройним Силам України з 2015 року.

мобільний лазне-пральний комплекс

В одному з контейнерів обладнано відділення для прання, сушіння та прасування натільної білизни та одягу, а також дві дизельно-генераторні установки для автономного енергозабезпечення та обладнання для під’єднання до зовнішньої електромережі.

мобільний лазне-пральний комплекс

В іншому контейнері обладнаний мобільний лазневий модуль, в якому передбачено можливість нагріву води з використанням як рідкого, так і твердого палива.

мобільний лазне-пральний комплекс мобільний лазне-пральний комплекс

Нагадаємо, що тим самим виробником розроблений також спрощений варіант – Мобільний лазне-пральний модуль (МЛПМ), який на відміну від комплексу розміщений на одному автомобілі та має скромніші характеристики та відповідно призначений для обслуговування невеликих за чисельністю підрозділів.