«Укроборонпром» за рахунок спецекспортерів погасив борг по зарплатам Миколаївського суднобудівного

Миколаївський суднобудівний завод За дорученням Володимира Зеленського, «Укроборонпром» нарешті ліквідував багаторічну заборгованість по зарплатам працівників ДП «Миколаївський суднобудівний завод».

Про це журналістам повідомив директор заводу Валерій Калашников.

Після візити президента у середу, в четвер вже була підписана його «доручка» – у триденний строк державному концерну «Укроборонпром» вирішити питання погашення заборгованості із заробітної плати. На понеділок на ранок, це було вчора, «Укроборонпром» закрив питання щодо заробітної плати за рахунок оборотних коштів спецекспортерів, що входять до складу концерну.

Всі роки нам щось розказували, але ніхто нічого не робив. Таких швидких рішень я ще не бачив – пан президент прибув і все було миттєво вирішено.

Також це підтвердила пресслужба концерну у своєму пресрелізі: «На рахунки заводу для погашення заборгованості із заробітної плати було перераховано 54,8 млн грн. Крім того, було перераховано 31,7 млн грн для виплат компенсації за несвоєчасно виплачену заробітну плату, а також податків і зборів, пов’язаних із розрахунком за оплату праці».

Кошти виплачені всім працюючим робітникам, а вже звільненим – перераховуються на рахунки.

Також директор Миколаївського суднобудівного заводу розповів, що президентом вже підписане доручення й воно пішло на Міноборони – щодо демілітаризації недобудованого крейсеру і по корвету (щодо перенесення будівництва на МСЗ – ред.).

Про плани демілітаризації крейсера ми розповімо у наступній публікації .