Уряд дозволив ще кільком підприємствам самостійно вийти на міжнародний ринок озброєння

Варта

Кабінет Міністрів надав право низці компаній здійснювати експорт власних товарів військового призначення, а також здійснювати імпорт таких товарів для потреб виробництва.

Зокрема відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2019 р. № 706 право самостійно здійснювати експорт/імпорт військової продукції, до 1 березня 2024 року, надано:

  • ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД»
  • ТОВ «Радіонікс»
  • ТОВ «Українська бронетехніка»
  • ПрАТ «Науково-виробниче об’єднання «ПРАКТИКА»

Повідомляється, що це дасть можливість підприємствам безпосередньо вийти на зовнішній ринок з продукцією власного виробництва, розширити власні виробничі потужності та підвищити експортний потенціал за основними напрямками діяльності.

Харківський машинобудівний завод «ФЕД» – займає лідируючі позиції в Україні з серійного виготовлення, ремонту і модернізації агрегатів для гідравлічних, паливних та електричних систем авіаційної технікию

ТОВ «Радіонікс» – займається розробкою, виготовленням, модернізацією, технічним обслуговуванням і ремонтом бортових радіолокаційних систем і оптико-електронного обладнання. Серед продукції підприємства активні головки самонаведення для ракет «повітря-повітря» та «земля-повітря».

ТОВ «Українська бронетехніка» спеціалізується на виробництві спеціалізованої броньованої техніки (бронемашини «Варта» та «Новатор»), артилерійського озброєння (міномет УПІК-82), автомобілів швидкої медичної допомоги та польових кухонь.

Науково-виробниче об’єднання «ПРАКТИКА» – виробництво військового та спеціального транспорту (сімейство бронемашин «Козак», бронетранспортери та ін.), захисних конструкцій (різноманітні модулі, броньовані блок-пости тощо), протипожежного устаткування та обладнання для атомних електростанцій.

Нагадаємо, що раніше право на самостійний екпорт/імпорт було надано приватним компаніям «Інтерпроінвест», «Укрспецтехніка» та «Укрспецсістемс».