НВО «Форт»: вигідніше купувати набої аніж виробляти

9-мм набої

Помпезно відкрита минулого року лінія з виробництва 9-мм набоїв не використовується на повну потужність, а частина імпортного обладнання взагалі не введена в експлуатацію.

Нагадаємо, що на казенному науково-виробничому об’єднанні «Форт» МВС України, у грудні 2018-го запустили лінію повного циклу виробництва патронів 9х18-мм та 9х19-мм. Для цього придбали обладнання у США, Чехії, Польщі та Туреччині. Але, за пів року, під час аудиту виявилось, що частина обладнання не введена в експлуатацію або не використовується.

Про це повідомив директор Департаменту внутрішнього аудиту Олександр Грибовський на колегії Міністерства внутрішніх справ України.

Підприємству виявилося вигідніше купувати вже готові заготовки за кордоном, ніж виготовляти їх на власних вже наявних потужностях

Крім того, виявлено неефективне витрачання коштів, не своєчасну виплату заробітної плати, виплату безпідставних премій керівництву та інші порушення. У підсумку, міністр Арсен Аваков розірвав контракт з керівником НВО «Форт» Віктором Писаренком та звільнив його із посади.

Зауважимо, що дещо схожа історія з виробництвом боєприпасів й на ДАКХ «Артем», де через рік після запуску лінії з виробництва 152-мм снарядів для гармати 2А36 «Гіацинт-Б» відсутні замовлення від Міноборони. Натомість, оборонним відомством укладено державний контракт на постачання 152-мм снарядів «за найнижчою ціною» з іншим, не названим, постачальником.

Читати також:СБУ виявила що відкрита Аваковим лінія з виробництва боєприпасів фейк