Створюється високоточний центр з виробництва боєприпасів

У Шостці створюють високоточний центр для виробництва боєпрпиасів

На КП «Шосткинський казенний завод «Імпульс» створюється новітній виробничий центр, який замикає повний цикл виробництва артилерійських боєприпасів та ракетного озброєння.

Наразі завершено встановлення десятків комп’ютеризованих високотехнологічних верстатів, повідомляє генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін.

Це – новий цех із новітніми верстатами, призначеними для високоточної обробки. Його створено у рекордні терміни завдяки координації основних державних стейкхолдерів – Кабміну, МЕРТ, Концерну та заводу «Імпульс». Вже найближчим часом розпочнеться виробництво комплектуючих, вкрай необхідних для завершення створення замкнутого циклу виробництва артилерійських боєприпасів та ракетного озброєння. Фактично, вперше з історії України ми створюємо підприємство, яке здатне у необхідній кількості виробляти всю номенклатуру засобів ініціювання до всіх артилерійських снарядів та ракетного озброєння

Для організації виробництва на заводі здійснено роботи з підготовки цеху: підлогу залито полімерним покриттям високої міцності, здатним витримати верстати вагою понад 5 тонн, налагоджено систему кондиціонування та фільтрації повітря, оновлено систему електроживлення, освітлення та застосовано енергозберігаючі технології.

«Завершено 90% робіт із запуску високоточного виробничого майданчика. Наступні 30-50 днів триватиме налагодження верстатів. На новому обладнанні ми вироблятимемо деталі із точністю, яка вимірюється у мікронах. Окрім того, завдяки цим верстатам ми значно знизимо собівартість продукції. Для розуміння: востаннє таке масштабне оновлення обладнання відбувалося десятки років тому. Тобто, ці новітні верстати сформують виробничі потужності «Імпульсу» на наступні десятиріччя», – заявив директор заводу Євген Чернов.

Шосткинський казенний завод «Імпульс» є унікальним підприємством, яке у замкнутому циклі виготовляє детонатори, капсулі та інші елементи для різних видів боєприпасів: від снарядів та протитанкових ракет до далекобійних систем «Вільха» та «Нептун».

У Шостці створюють високоточний центр для виробництва боєпрпиасів

«Аналогічні центри створюються у кожному кластері концерну», – зазначив Павло Букін. Йдеться мова про харківський Завод ім. Малишева, запорізьку «Іскру», луцький «Мотор» і ще з десяток підприємств. «Наразі Концерн реалізує наймасштабніше оновлення виробничих потужностей оборонних підприємств за 30 років», – підкреслив Букін.