ДПЦК розробляє проєкт модернізації катерів Island

ДПЦК розробляє проєкт модернізації катерів Island

Дослідно-проектний центр кораблебудування розробляє варіант модернізації патрульних катерів «Island», яка буде направлена на максимальне підвищення бойової ефективності.

Розробка здійснюється за власною ініціативою, повідомляє пресслужба ДК «Укроборонпром».

«Ми готуємо пропозиції, і у найближчий час вони будуть надані командуванню Військово-Морських Сил. На нашу думку, проект має передбачати, що модернізація катерів Island має здійснюватися на Миколаївському суднобудівному заводі», – заявив директор-генеральний конструктор ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» Вадим Борисов.

За словами Вадима Борисова, остаточний варіант модернізації патрульних катерів буде прийнято після того, як ВМС отримає широкий практичний досвід застосування «Island».

Катери типу «Island» – швидкохідні патрульні катери Берегової охорони США, призначені для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій у прибережних водах. У вересні 2018 року два такі катери були передані Військово-Морським Силам України, також тривають перемовини щодо отримання ще кількох катерів для використання зокрема у якості протимінних кораблів.