Курсантам платитимуть більше, бо вони почали кидати навчання, щоб повернутися солдатами-контрактниками

курсанти військових закладів вищої освіти

Курсантам військових вишів з 1 січня планують суттєво підвищити грошове забезпечення, це стосуватиметься курсантів з числа цивільної молоді які вступили після школи чи коледжу.

На сьогодні такі курсанти 1,2 курсів отримують 620 грн на місяць, 3 курсу – 700 грн, 4-го і кожного наступного – 790 грн. Ці виплати суттєво меньші від грошового забезпечення курсантів, які вступили до вишу зі служби за контрактом та отримують від 10 000 грн на місяць та більше.

Тому, повідомляє АрміяInform, трапляються випадки, коли юнаки припиняють навчання у військовому закладі освіти, йдуть на військову службу за контрактом, а потім знову-таки вступають до обраного навчального закладу.

– Зараз зміни до грошового забезпечення курсантів із числа цивільної молоді опрацьовують у нашому департаменті, – зазначив начальник Управління соціальних виплат Департаменту фінансів Міноборони В’ячеслав Салахов. – На це потрібні чималі кошти, адже підвищення торкнеться також курсантів, які навчаються у вишах інших силових відомств. Але про розмір виплат можна буде говорити, коли потребу Збройних Сил у коштах на 2020 рік ухвалить Кабмін.