У ЗСУ запровадять онлайн контроль руху пального на базах

У ЗСУ запроваджують онлайн контроль наявності пального на базах

Для контролю за обліком пально-мастильних матеріалів в одеському Об’єднаному центрі забезпечення сплановано до кінця року обладнати всі резервуари системою рівномірів.

Про це під час брифінгу в АрміяInform повідомив заступник начальника Центрального управління забезпечення ПММ Тилу ЗСУ полковник В'ячеслав Марценюк.

Система дозволить в режимі онлайн контролювати наявність ПММ за чотирма показниками — рівню наливу резервуара, температурі продукту, його густоті та вмісту підтоварної води. Сенсори, яким обладнають ємності для зберігання пального, працюватимуть за допомогою ультразвуку, похибка вимірювання становитиме до міліметра. Всю інформацію збиратиме єдиний сервер, доступ до якого матиме обмежене коло осіб.

Постійний моніторинг наявності та руху пального дозволить запобігти документально неоформленому вивезенню пально-мастильних матеріалів з бази та втратам у випадку пошкодження резервуарів.

Читати також:Позбавлення звань, звільнення та пониження – Міністр покарав винних у розкраданні палива

Поєднуючи систему зі спеціальним програмним забезпеченням, планується об'єднати в одному процесі виписку документів, відправлення їх електронною поштою до споживача і бази пального, а також автоматичну фіксацію кількості виданих запасів.

Читати також:Про хід реформування системи забезпечення пальним у Збройних Силах України