Росія влаштовує чергову провокацію у Чорному морі

Росія влаштовує чергову провокацію у Чорному морі

Росія підготувала чергову провокацію з метою ускладнення запланованих випробувань українських ракетних комплексів та цивільного судноплавства у період проведення стрільб.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Зокрема повідомляється, що відповідно до морського припису 352/19, Російська Федерація перекрила район Чорного моря прилеглий до ділянки закритого Україною повітряного простору для проведення ракетних стрільб 30-31 серпня 2019 року.

Росія готує чергову провокацію у Чорному морі

Російська Федерація перекриває зазначену ділянку Чорного моря з 3 години 29 серпня по 20 годину 31 серпня 2019-го року також з метою проведення ракетних навчань.

Подібним чином Росія вже створювала перепони під час міжнародних навчань Sea Breeze 2019, коли перед стартом морських маневрів перекрила одну з запланованих для морських стрільб локацій у Чорному морі. На відміну від попередньої провокації, зараз у Чорному морі перекритий район разом із рекомендованими шляхами для цивільного судноплавства.

Крім того, під час проведення міжнародних навчань «Sea Breeze 2019», нехтуючи нормами міжнародного морського права корабель Чорноморського флоту ВМФ РФ «Сметливый», заходив у закритий для мореплавства район, де проводились практичні стрільби корабельної артилерії міжнародної коаліції, провокуючи небезпечну ситуацію.