Скорочення видатків: Повітряні Сили знов скасували тендер

тренажер ПЗРК

Схоже, 2019-й не рік Повітряних Сил – через скорочення видатків услід за відмовою від купівлі мультимедійних тренажерів ЗРК «Бук-М1» та С-300П, відмовились і від тренажера ПЗРК.

Зокрема, вчора, 15 серпня, військова частина А2860 Повітряних Сил ЗС України, у зв'язку із скороченням видатків на закупівлю товарів, робіт та послуг відмінила оголошений 7 червня тендер щодо закупівлі модульного електронного тренажеру стрільця-зенітника переносного зенітно-ракетного комплексу типу «Ігла»/«Ігла-1» на суму 1,45 млн грн.

Варто зазначити, що подібний тренажер, що являє собою шолом віртуальної реальності з системою орієнтування у просторі та імітатор пускової ПЗРК, вже використовують при підготовці курсантів Харківського національного університети Повітряних Сил.

Нагадаємо, що раніше також за причиною скорочення видатків ця військова частина відмовилась від закупівлі мультимедійних тренажерів ЗРК «Бук-М1» вартістю біля 8 млн грн, а 38-й навчальний центр Повітряних Сил відмовився від закупівлі п'яти мультимедійних комплексів для підготовки операторів ЗРС С-300П за 2,56 млн грн.

Водночас, Військово-Морські Сили схоже таких проблем не мають, і того ж 15 серпня, відбулися торги із закупівлі 198-м навчальним центром ВМС комплексної системи візуалізації процесів та етапів ведення бойових дій вартістю 5,4 млн грн.