Зеленський хоче змінити закони про оборону та Нацгвардію

Зеленський хоче зміни законів про оборону та Нацгвардію

Розпочала роботу новообрана Верховна Рада України, і суб'єкти законодавчої ініціативи почали реєструвати перші законопроєкти, серед них й Президент Володимир Зеленський.

Серед багатьох зареєстрованих законопроєктів, президент вніс проєкт №1007 щодо внесення змін до деяких законів щодо діяльності Національної гвардії України, та проєкт №1011 щодо внесення змін до закону «Про оборону України» щодо організації оборони держави.

Наразі, тексти законопроєктів відсутні на сайті Верховної Ради, тому слідкуйте за нашими публікаціями, ми обов'язково розповімо, які саме зміни будуть внесені до законів.

Увага! Оновлено: Зеленський підпорядковує Нацгвардію собі »»

Нагадаємо, що Національна гвардія є військовим формуванням з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ, бере участь у взаємодії зі Збройними Силами у відсічі збройній агресії проти України та ліквідації збройного конфлікту шляхом ведення бойових дій, а також у виконанні завдань територіальної оборони.

Військово-політичне та адміністративне керівництво Національною гвардією України здійснює міністр внутрішніх справ. Під час дії воєнного стану Національна гвардія для виконання завдань з оборони держави підпорядковується Міністерству оборони України.

Безпосереднє військове керівництво Нацгвардії здійснює командувач, який призначається президентом за поданням міністра внутрішніх справ та звільняється президентом.