Золотий лицар – нова емблема 17-ї танкової бригади

Автор: Андрій Шинко
17-ї окремої танкової Криворізької бригади

Нарешті стало відомо де подівся лицар з коня, що став емблемою 1-ї танкової бригади – він (принаймні його верхня половина) став центральною фігурою емблеми 17-ї танкової бригади.

У мережі з'явилося зображення нової нарукавної емблеми 17-ї окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка, що розроблена згідно з новими правилами та очікує офіційного затвердження найближчим часом.

Як зазначено в описі, що додається до проєту, центральним елементом нової емблеми є золоте висхідне стилізоване зображення лицаря, що опирається на меч, вписаного в вістря. Обернено вістряподібний поділ щита формує стилізоване зображення чорного шлика.

Чорний колір у часи Української Революції 1917-1921 років був основним кольором повстанського руху, що вказує на почесне найменування частини імені Костянтина Пестушка – отамана повстанської Степової дивізії.

Зображення лицаря вказує на спадковість танкових військ від важкої лицарської кінноти і виконано у кольорах притаманних танковим військам Збройних Сил України. Колір і облямівка щита виконані в основних кольорах гербу міста Кривий Ріг і вказують на почесне найменування частини – «Криворізька». Щит оздоблено червоним кантом.

Польовий варіант виконується у темно-сірому і зеленому кольорах з коричневим кантом.

зображення нарукавної емблеми 17-ї окремої танкової Криворізької бригади опис нарукавної емблеми 17-ї окремої танкової Криворізької бригади