Хомчак назвав пріоритетом ЗСУ-2020 зенітні ракетні війська, для авіації – літаки, для ВМС – ракети і гармати

пріоритет ЗСУ-2020 зенітно-ракетні війська

Головний пріоритет Збройних Сил України на 2020 рік, це розвиток зенітних ракетних військ – заявив начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

Про це головнокомандувач ЗС України повідомив в інтерв'ю журналу Телеком.

Руслан Хомчак зазначив, що Генеральним штабом визначено потребу у фінансовому ресурсі на 2020 рік у 218,7 млрд грн (на виконання першочергових заходів – 136,6 млрд грн), що становить 3% ВВП України на 2020 рік та відповідає Закону України «Про національну безпеку України». Зауважимо, що саме бюджет у 136,6 млрд анонсував на 2020 рік міністр оборони.

За словами НГШ, при визначенні першочергових заходів враховувалися пріоритетні напрямки визначені Держпрограмою розвитку Збройних Сил України на період до 2020 року, державними цільовими оборонними програмами, а також рішеннями керівництва держави та міноборони.

Головний пріоритет – розвиток зенітно-ракетних військ. Крім того, пріоритетним у Повітряних силах є закупівля або модернізація літаків, у Військово-морських силах – захист території України з морського напрямку (закупівля ракетних комплексів, ствольної артилерії), покращення спроможностей Командування морської піхоти з проведення заходів відновлення боєздатності (бойового злагодження) військових частин (підрозділів).

Серед інших пріоритетів генерал назвав:

  • створення ефективної системи зв’язку, оперативного (бойового) управління;
  • закупівля (модернізація) нових зразків озброєння та військової техніки;
  • створення на належному рівні стратегічних, оперативних та військових запасів озброєння, військової техніки та майна;
  • забезпеченість особового складу речовим майном;
  • створення належної системи соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей (гідне грошове забезпечення, забезпеченість житлом, медичне забезпечення);
  • розвиток навчально-матеріальної бази для підготовки військ (сил).


Читати також:До кінця року в ЗСУ сформують два нові командування