Укроборонпром та Aselsan підписали новий контракт

Укроборонпром та Aselsan підписали новий контракт

У рамках виставки «Зброя та безпека 2019» держкомпанія «Спецтехноекспорт» підписала контракт з Aselsan щодо поставки нових партій УКХ-радіостанцій для ЗСУ на суму $6 млн.

Новий контракт є частиною рамкової угоди між «Спецтехноекспортом» та Aselsan на поставку турецьких засобів радіозв’язку в Україну, що була укладена у 2016 році. Ця угода реалізується за механізмом офсетних зобов’язань між компаніями і передбачає запуск їх виробництва в Україні, повідомляє Укроборонпром.

Нові партії систем військового зв’язку будуть поставлені в українські війська протягом 2020 року і стануть першими, що вироблені на території України. Налагодження виробництва турецьких систем радіозв’язку в Україні дозволяє Міністерству оборони України отримати доступ до найсучасніших технологій у сфері зв’язку.

Укроборонпром та Aselsan підписали новий контракт на лінійку радіостанцій VRC-9661

Відкриття складальної лінії турецьких радіостанцій відбулося сьогодні, 10 жовтня 2019 року, про що повідомила інформаційна агенція Defense Express.

Укроборонпром та Aselsan підписали новий контракт Укроборонпром та Aselsan підписали новий контракт

В Україні складатимуть радіостанції Aselsan, які вже закуповуються за контрактом з Міністерством оборони України. Йдеться про лінійку радіостанцій VRC-9661 (потужністю 10 Вт та 50 Вт), ручну радіостанцію PRC-9651 (5 Вт) та радіостанцію PRC-5712 (125 мВт).

PRC-5712