Голова ДПСУ назвав закладений бюджет катастрофою

Державної прикордонної служби України

Голова Державної прикордонної служби України полковник Серій Дейнеко наполягає на збільшенні бюджету для відомства, бо вважає закладений бюджет «катастрофою».

Про це він повідомив, 10 жовтня, у розмові з журналістами Укрінформу та Інтерфаксу.

Кошти, які планується виділити на цей рік для відомства – 10,880 млрд грн – явно недостатнє фінансування. Я просив, я благав, я кричав. Але на даний момент ситуація поки не вирішена. Сьогодні, 10 жовтня, відбудеться засідання РНБО з приводу розподілу бюджету наступного року. Якщо він буде залишений на рівні цього року – це катастрофа. Це навіть не бюджет виживання, це бюджет знищення фактично
Голова ДПСУ назвав закладений бюджет катастрофою

За його словами, у відомстві обрахували мінімальну потребу, і вона складає 16 млрд 153 млн. «Якщо буде менше, це буде катастрофа. Я втрачу підготовлених людей, які підуть зі служби», – сказав Сергій Дейнеко.

Він додав, що військовослужбовці ДПСУ отримують найменше грошове забезпечення серед усіх силовиків. Прикордонник, який несе службу на першій лінії, отримує на 7 тисяч менше, ніж його колега зі Збройних Сил, що перебуває у сусідньому окопі, уточнив Дейнеко (доплата за першу лінію у ЗСУ – 17 тисяч, а у прикордонників (наказ МВС) – 10 тисяч). Дейнеко додав, що на другій лінії різниця становить 2 тисячі. Також він пояснив, що багато професіоналів іде зі служби через те, що прикордонник, який прийшов на контракт, отримує 9,5 тисяч гривень.

Нагадаємо, що кілька місяців тому Сергій Дейнеко повідомив, що цьогоріч ситуація з грошовим забезпеченням відомства надскладна, недофінансування сягає майже мільярда гривень, а винуватий у недофінансуванні попередній президент Петро Порошенко.