Система LIS обліковуватиме паливо і мастила в армії

Система LIS обліковуватиме паливо і мастила в армії

У Збройних Силах України за підтримки Уряду США впровадять сучасну логістичну інформаційну систему електронного обліку пально-мастильних матеріалів.

Система дозволить здійснювати облік ПММ на якісно новому рівні, а в майбутньому – відмовитись від паперового обліку, повідомляє АрміяInform.

— Система LIS уможливить ведення обліку в електронному вигляді та виконання будь-яких операцій з руху пального в режимі online та, відповідно, бачити цей процес і наявний залишок наживо. Підтримка мобільної та стаціонарної платформи забезпечить безперервний контроль за переміщенням матеріальних засобів і їхній моніторинг у «віддаленому» доступі, – розповів начальник Центрального управління забезпечення ПММ Тилу ЗСУ полковник Руслан Кубаль.

За його словами, використання єдиної бази дозволить отримати інформацію про реальну наявність озброєння та військової техніки в Збройних Силах за марками, техстаном, географією розташування й підпорядкованістю, що дозволить точніше визначити потребу за всією номенклатурою ПММ – як кожної військової частини й підрозділу, так і у ЗСУ в цілому.

Раніше, у серпні цього року, НАТО включило Україну до переліку держав, які використовують сервіс підтримки логістичних операцій LOGFAS (Logistic Functional Area Services) – інтегрований набір програмних систем, що дозволяє збирати, зберігати, обробляти, аналізувати, відображати та розповсюджувати інформацію для підтримки логістичних операцій.

Нагадаємо, що раніше Ukrainian Military Pages повідомляли про плани до кінця цього року обладнати всі резервуари в одеському Об’єднаному центрі забезпечення системою рівномірів, що дозволить в режимі онлайн контролювати наявність ПММ за чотирма показниками — рівню наливу резервуара, температурі продукту, його густоті та вмісту підтоварної води.