B-52 тренувалися бомбардувати бази РФ у Чорному морі

B-52 тренувалися бомбардувати російські бази у Чорному морі

Літаки ВПС США B-52H Stratofortress зі складу 2-го бомбардувального крила, що базується на авіабазі Фейфорд у Великій Британії здійснили тренувальний політ у Чорноморському регіоні.

Протягом 12-годинного польоту серед решти тренувальної програми були відпрацьовані питання оперативної сумісності з європейськими союзниками та партнерами, зокрема з Румунією, Україною та Грузією, повідомляє Командування ВПС США у Європі.

Російські ж засоби масової інформації повідомили, що протягом польоту, принаймні один бомбардувальник наблизився до Криму і зімітував атаку на об'єкти, розташовані на півострові. Також росіяне заявили, що у разі справжньої атаки їх захистить ЗРК С-400.

Бомбардувальники B-52H Stratofortress можуть нести широку номенклатуру як звичайного бомбового навантаження (31,5 тонни) так і високоточного озброєння, включая крилаті ракети AGM-158 JASSM з дальністю польоту 370 км, AGM-84 Harpoon (до 300 км), AGM-86C CALCM (1200 км), керовані авіабомби AGM-154 JSOW здатні летіти до 560 км тощо. B-52 також є носієм засобів ураження із ядерною бойовою частиною, які здатні долати тисячі кілометрів до цілі.

B-52 тренувалися бомбардувати російські бази у Чорному морі B-52 тренувалися бомбардувати російські бази у Чорному морі B-52 тренувалися бомбардувати російські бази у Чорному морі B-52 тренувалися бомбардувати російські бази у Чорному морі фото: ВПС США