Окупанти у Криму завершують переозброєння на «Торнадо-Г»

Окупаційні війська у Криму завершують переозброєння на РСЗВ Торнадо-Г

Російські війська, які розташовані на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, до кінця року завершать переозброєння на РСЗВ «Торнадо-Г», що замінять «Гради».

Нову техніку вже отримали 8-й окремий артилерійський полк берегових військ (в/ч 87714, м. Сімферополь) і 126-а бригада берегової оборони Чорноморського флоту (в/ч 12676, с.Перевальне), повідомляють російські засоби масової інформації.

РСЗВ 9К51М «Торнадо-Г» являє собою глибоку модернізацію РСЗВ «Град», складається з пускової установки БМ-21-1 2Б17-1 (2Б17М) на шасі Урал-4320, 122-мм НКРС (як нових так і старого зразку), комплексу засобів автоматизованого управління вогнем (КЗАВ) «Капусняк-БМ» (розробка ВНДІ «Сигнал») і транспортно-заряджальної машини.

КЗАВ дозволяє вести вогонь без топогеодезичної підготовки і здійснювати наведення пакета з направляючими без виходу екіпажу з кабіни. «Торнадо-Г» має високий ступні автоматизації та інтегрується в автоматизовані системи управління. Бойові можливості РСЗВ розширені за рахунок нових боєприпасів з підвищеною дальністю та потужністю бойової частини.