Бригада ім. кошового отамана Івана Сірка отримала емблему

Автор: Андрій Шинко
Бригада ім. кошового отамана Івана Сірка отримала емблему

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України офіційно затвердив нарукавну емблему нового зразку для 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

Згідно опису та малюнку, які поширила пресслужба частини, нарукавна емблема до парадного, парадно-вихідного та повсякденного однострою має вигляд геральдичного щита, перетятого в основі палісадним поділом на зелений і золотий. Щит оздоблено кантом синього кольору.

Центральним елементом емблеми є золоті схрещені стилізовані рушниці запорізьких козаків «яничарки». Палісадний поділ щита є стилізованим зображенням Запорізької Січі, укріплення якої були обнесені частоколом (палісадом) і вказує на почесне найменування частини імені кошового отамана Івана Сірка, який обирався кошовим Запорізької Січі двадцять років поспіль.

Схрещені рушниці та кольорова гамма нарукавної емблеми вказують на приналежність частини до механізованих підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України.

Бригада ім. кошового отамана Івана Сірка отримала емблему

Нарукавна емблема бригади до польового однострою для носіння під час навчань, тренувань та інших заходів підготовки військ виконано у приглушених кольорах у вигляді геральдичного щита, перетятого в основі палісадним поділом на зелений і світло-оливковий.

Центральним елементом нарукавної емблеми є світло-оливкові схрещені стилізовані рушниці запорізьких козаків «яничарки». Щит оздоблено кантом темно-оливкового кольору.


Подивитись всі публікації про нову військову символіку »»