Підписано контракт на постачання Ан-178 для МВС Перу

Підписано контракт на постачання Ан-178 для МВС Перу

Державне підприємство «Антонов» поставить військово-транспортний літак Ан-178 для Національної поліції Перу та здійснюватиме його гарантійне обслуговування.

Новий Ан-178 замінить на службі поліції Ан-32Б. Від української сторони контракт підписав спецекспортер – ДП «Спецтехноекспорт», повідомляє пресслужба ДК «Укроборонпром».

Україна взяла участь у відкритому тендері, де конкурувала з продукцією Італії та Іспанії: літаком C-27J «Spartan» від групи Leonardo та EADS CASA C-295 від Airbus Defence and Space.

C-27J Spartan C-27J Spartan

Вирішальним фактором при виборі літака стала багатофункціональність Ан-178, тобто його здатність вирішувати різноманітні задачі, в тому числі з перевезення вантажів, контейнерів, особовий склад, їх десантування, застосування у пошуково-рятувальних операціях. До того ж, літаки «Антонов» відомі в світі своєю невибагливістю до умов експлуатації. Вони можуть працювати в різних погодних, кліматичних умовах, базуватися на різних аеродромах, в тому числі на високогірних, що важливо для перуанського замовника.

CASA C-295 CASA C-295