Печерський суд надав ДБР доступ та дозволив знімати копії зі Стратегічного плану застосування ЗСУ

Печерський суд надав ДБР доступ та дозволив знімати копії зі Стратегічного плану застосування ЗСУ

Печерський райсуд Києва надав доступ слідчому ДБР до документів Генштабу, зокрема до Стратегічного плану застосування ЗСУ, який має гриф таємності «Особливої важливості».

Відповідні дії загрожують національній безпеці заявив генерал-лейтенант Забродський, екскомандувач Десантно-штурмових військ, народний депутат дев'ятого скликання.

Хотілось би звернути увагу, як нещодавно було повідомлено, Печерський районний суд надав доступ своїм рішенням до Стратегічного плану застосування Збройних сил України, зокрема слідчим Державного бюро розслідувань. Одразу хочу пояснити: йдеться про документ, з яким у нашій країні взагалі знайомі в повному обсязі десяток, можливо, два десятки людей, зокрема Верховний головнокомандувач ЗС

Забродський зазначив, що суд ухвалив рішення попри те, що саме керівництво ДБР заявляє про неможливість забезпечити повною мірою таємність і відповідний режим у своєму відомстві.

«Існує реальний ризик потрапляння цього документу в цілому або окремих його елементів, зокрема, в руки Росії як країни-агресора», – наголосив Михайло Забродський.


Печерський суд надав ДБР доступ та дозволив знімати копії зі Стратегічного плану застосування ЗСУ

Нагадаємо, що ДБР розслідує законність дій керівництва країни, щодо направлення трьох військових кораблів на азовську базу ВМСУ через окуповану Керченську протоку 25 листопада 2018 року, коли російські кораблі здійснили напад на українські судна. У рамках справи ДБР допитало пятого президента Петра Порошенка та звільнених із російського полону моряків.

25 травня 2019 року, міжнародний трибунал з морського права у справі щодо імунітетів трьох військових кораблів та 24 членів екіпажів, захоплених Російською Федерацією, зобов'язав Росію звільнити три затримані українські кораблі «Нікополь», «Бердянськ» та «Яни Капу», 24 затриманих моряків, та дозволити їм повернення в Україну. Попри це, звільнення моряків тривалий час було предметом для торгів з боку РФ, а кораблі не повернуті до цього часу.