Арсен Аваков підписав угоду щодо будівництва 20 катерів

патрульний катер Ocea FPB 98

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков від імені Уряду України підписав угоду з міністром внутрішніх справ Франції щодо виготовлення та техпідтримки 20 патрульних катерів.

Повідомив дописом у twitter Арcен Аваков, якій перебуває з візитом у Франції, зокрема підписання угоди відбулось у рамках правоохоронної виставки Milipol 2019.

Угода вартістю €136,5 млн передбачає, що п'ять із замовлених двадцяти патрульних катерів для Морської охорони ДПСУ, а також всі RIB-човни, якими комплектуються патрульні катери, побудують в Україні. Крім того угода передбачає навчання персоналу, технічну підтримку протягом п'яти років, сервісне обслуговування та поставку запасних частин.

«Кожен четвертий корабель буде виготовлений в Україні. Таким чином ми захистимо акваторії наших морів та за рахунок локалізації виробництва в Україні, орієнтовно, це буде один із миколаївських заводів, ми зможемо відродити виробництво катерів з алюмінієвим корпусом. Сподіваємось, що після цієї угоди ми на постійній основі будемо виробляти катери на миколаївському заводі», – наголосив міністр.

Після ратифікації угоди Верховною Радою, буде підписаний технічний контракт. Проєкт розрахований на період до 2023 року, а перший катер Україна отримає в 2021 році.

патрульний катер Ocea FPB 98 патрульний катер Ocea FPB 98 патрульний катер Ocea FPB 98

Арсен Аваков підписав угоду щодо будівництва 20 катерів

32-х метровий алюмінієвий патрульний катер Ocea FPB 98 водотоннажністю у 100 тонн здатен розвивати швидкість до 35 вузлів. Екіпаж катеру – 14 осіб. Дальність ходу 1200 миль при швидкості 12 вузлів. Ці катери поставлялися до Алжиру, Беніну, Нігерії та Суринаму. Катери, що поставлялися до Алжиру були озброєні 30-мм артустановкою DS30B (на фото). Яке озброєння будуть мати катери української морської охорони наразі не відомо.

30-мм артустановка DS30B 30-мм артустановка DS30B