До кінця року ЗСУ отримають ще майже 3000 одиниць ОВТ

ЗСУ

До кінця року армія отримає ще близько 54 тисяч шт. боєприпасів різного призначення, понад 800 приладів нічного бачення та понад 2800 зразків озброєння в військової техніки.

Про це інформаційному агентству Міністерства оборони України «АрміяInform» повідомив представник Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони полковник Владислав Шостак.

Зокрема очікується постачання майже 1300 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, близько 80 одиниць бронетанкового озброєння та техніки, більше 100 автомобілів, близько 80 засобів інженерного обладнання, понад 30 комплексів БпЛА та понад 30 засобів зв’язку.

Також він зазначив, що триватиме постачання радіолокаційних станцій для ППО і комплексів та станцій РЕБ, модернізованих літаків та гелікоптерів.

Нагадаємо, що 10 листопада Міноборони повідомило про отримання понад 4800 зразків озброєння і військової техніки, понад 1,2 млн одиниць різних боєприпасів, понад 2000 приладів нічного бачення. Зокрема армія отримала й першу сотню серійних ракет «Вільха». Після чого, також були передані два винищувачі МіГ-29МУ1, модернізований Ан-26 та декілька десятків (по неофіційним даним 40) бронемашин «Новатор». Крім того у листопаді до корабельного складу ВМСУ було зараховано три нові судна.