Компанії Everest і «Практика» розробляють нову КШМ

Еверест і Практика розробляють нову КШМ

Українські приватні компанії «Еверест Лімітед» та НВО «Практика», що входять до «Ліги оборонних підприємств», розробляють командно-штабну машину рівня бригада-батальйон.

Про це повідомляє Defense Express.

Машина обладнана автоматизованою системою «Дзвін» та бортовою інформаційною системою Hermes. Система «Дзвін» (створюється за державним замовленням) призначена для розробки елементів рівня бригади та вище. Hermes (ініціативна розробка) – для роботи на тактичному рівні.

КШМ змонтована на базі БТР-60, який пройшов глибоку модернізацію на НВО «Практика».

Нова КШМ у вигляді передового командного пункту механізованої бригади або батальйону, з усіма необхідними автоматизованими місцями для роботи штатних фахівців, була продемонстрована на виставці «Зброя та Безпека-2019».

Фактично, нова КШМ дозволяє створити інформаційне поле бою, коли командування отримає повну інформацію про місце проведення бойових дій, а бійці – оперативні команди. Також система здатна виводити на монітори інтерактивні мапи місцевості, на яких позначається детальна тактична обстановка, від даних про противника та укріплення, до місцезнаходження бойових машин власного підрозділу.

Еверест і Практика розробляють нову КШМ Еверест і Практика розробляють нову КШМ Еверест і Практика розробляють нову КШМ Еверест і Практика розробляють нову КШМ