Повітряні Сили відновлюють та модернізують гелікоптери РЕБ

Повітряні Сили відновлюють та модернізують гелікоптери РЕБ

Повітряні Сили ЗС України проводять інтенсивну роботу з відновлення та модернізації старих, а також розробці новітніх авіаційних засобів РЕБ колективного та групового захисту

Повідомляє АрміяInform з посиланням на службу РЕБ командування Повітряних Сил.

До складу однієї з авіабригад вже введені гелікоптери-постановникі перешкод. Їх відновлення розпочалося два роки тому, торік завершили ремонт планерів і встановили нові двигуни, цьогоріч відновлено обладнання РЕБ, укомплектовані льотними екіпажами та операторами.

Нині особовий склад екіпажів вертольотів РЕБ постійно вдосконалює свою льотну, спеціальну підготовку та готується до бойового застосування. Їхнє завдання — створити безпечні умови для застосування авіації в умовах ведення противником протиповітряної оборони. Баражуючи неподалік лінії фронту, постановники перешкод повинні подавити засоби виявлення та наведення авіаційних і наземних засобів ураження ворога на глибині понад сто кілометрів.

Повітряні Сили відновлюють та модернізують гелікоптери РЕБ Гелікоптер-постановник перешкод Ми-8 ППА, кінець 90-х років

Серед найближчих планів Командування — ввести до бойового складу решту гелікоптерів-постановників перешкод. Щоправда, обладнувати їх будуть уже новими засобами радіоелектронної боротьби. Розглядається кілька виробників подібного обладнання. Серед них як українські, так і закордонні компанії.

Читати також:142-й навчальний центр ССпО отримав чотири вертольоти РЕБ Ми-8 ППА/СМВ

У планах Повітряних Сил і створення літака радіоелектронної боротьби групового захисту на базі літака сімейства «Антонова». Його укомплектують передовими засобами радіоелектронної боротьби та розвідки найкращих світових виробників озброєння.

Українські розробники активно працюють над створенням нових індивідуальних авіаційних засобів РЕБ у вигляді бортового комплексу оборони. Також працюють над повним оновленням засобів колективного захисту літаків контейнерного типу. Передусім ними обладнають модернізовані літаки МіГ-29, Су-27 і Су-25.

Антонов в інтересах ЗСУ розробляє літаки РЕБ

Читати також:«Антонов» в інтересах ЗСУ модернізує транспортні літаки та розробляє літаки РЕБ і ДРЛВ