Окупантам у Криму доплачуватимуть за нестачу води

Окупантам у Криму доплачуватимуть за нестачу води

Військовослужбовцям-контрактникам російських окупаційних військ розташованих на території АР Крим введуть 10% надбавку за службу у «пустельних і безводних місцевостях».

Міністерство оборони Російської Федерації підготувало проєкт відповідної постанови уряду РФ, текст якої оприлюднено в середу на офіційному порталі проєктів нормативних актів.

Як зазначається у пояснювальній записці, проєкт підготовлено «в зв'язку з погіршенням кліматичних умов і загостренням екологічної обстановки в місцях дислокації військових частин на території республіки Крим». Через припинення в 2014 році Україною подачі води на окупований півострів по Північно-Кримському каналу, а також внаслідок невеликої кількості опадів, бідної річкової мережі «на території Криму спостерігається брак прісної води, а площі зрошуваних земель зменшилися», повідомляє міноборони країни-окупанта.

Проєктом постанови передбачається віднести територію Криму «до пустельних і безводних місцевостей» та встановити російським військовим, які проходять службу за контрактом в Криму, «коефіцієнт в розмірі 1,1 до грошового забезпечення».