Червоний Хрест і Лікарі без кордонів відмовлялися відвідувати українських полонених у російських в'язницях

Червоний Хрест і Лікарі без кордонів відмовлялися відвідувати українських полонених у російських в'язницях

Міжнародні гуманітарні організації відмовлялися відвідувати українських полонених, незаконно утримуваних Російською Федерацією у в’язницях, щоб не образити росіян.

Про це, 1 листопада, сказала на Львівському безпековому форумі колишня в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, повідомляє Цензор.НЕТ.

Коли я була виконувачем обов'язків міністра, то ми писали дуже багато разів у міжнародні організації: в «Червоний Хрест», «Лікарі без кордонів», Amnesty International. Ми просили, щоб вони відвідували наших полонених у російських в'язницях. Вони відмовлялися. І мені в приватному порядку сказали, що вони не хочуть образити росіян, бо тоді не зможуть працювати на їхній території. Це дуже негативне явище. Я б хотіла, щоб наші іноземні гості розуміли, що «Червоний Хрест» і «Лікарі без кордонів» відмовилися відвідувати наших полонених. Коли у своїх державах будете вирішувати, чи давати їм гроші, подумайте про це

У форумі взяли участь понад 200 експертів і посадовців з понад 10 країн світу: США, Великої Британії, Латвії, України, Польщі, Румунії, Фінляндії, Іспанії, Німеччини та ін.