Засновник Blackwater веде перемовини з купівлі «Мотор Січі»

Мотор Січ

Засновник приватної військової компанії Blackwater Ерік Прінс, веде перемовини щодо купівлі української компанії «Мотор Січ».

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на The Wall Street Journal.

Причина цього інтересу – намагання США завадити купівлі одного з найбільших у світі виробників авіаційних двигунів китайською компанією. Наразі передача контрольного пакету акцій українського підприємства офшорній компанії Skyrizon Aircraft Holdings Limited, що пов'язана з Китаєм, розглядається Антимонопольним комітетом України.

Нагадаємо, що продаж контрольного пакету акції компанії «Мотор Січ», яку контролює В’ячеслав Богуслаєв, кілька років тому був заблокований Службою безпеки України, яка відкрило кримінальне провадження за статтями 113 (диверсія) та 14 (готування до злочину) та домоглася арешту акцій судом.

Адміністрація президента Трампа звернулася до Еріка Прінса та ще одного іншого потенційного покупця з приватного сектору, щодо «Мотор Січ», заявив американський чиновник у розмові з The Wall Street Journal. Джерело розказало, що Ерік Прінс за останні тижні вже відвідував компанію в Україні та поспілкувався з місцевими чиновниками.

Ерік Прінс Ерік Прінс. Фото: Adam Ferguson/VII Network

«Мотор Січ» є одним з провідних світових виробників двигунів до літаків та гелікоптерів, і тому США хочуть не допустити контроль цим підприємством компанією з Китаєм, з яким ведуть торговельну війну. Наприкінці вересня компанію з Запоріжжя відвідали представники Посольства США та старший радник Пентагону з питань оборони в Україні Дональд Вінтер.