Булпап-гвинтівка на заміну карабіну М4 та кулемету М249

Булпап-гвинтівка на заміну карабіну М4 та кулемету М249

General Dynamics Ordnance and Tactical Systems показала відео про гвинтівку в компонуванні «булпап», яку пропонує американській армії на заміну карабіну М4 та кулемету M249.

Гвинтівка розроблена для участі у програмі розвитку зброї наступного покоління (Next Generation Squad Weapons, NGSW), яка передусім спрямована на розробку двох нових передових видів стрілецької зброї – NGSW-Automatic Rifle та NGSW-Rifle, що мають замінити М249 та карабін М4 відповідно.

Перспективна зброя за умовами NGSW повинна мати калібр 6,8-мм, нові легкі боєприпаси, бути менш шумною, а також мати систему керування вогнем – високотехнологічні балістичні комп’ютери для виведення точності на якісно новий рівень.

Нову зброю будуть створювати компанії General Dynamics-OTS, AAI Corporation Textron Systems і Sig Sauer. У рамках контракту підписаного з армійським командуванням у вересні кожен з підрядників передасть для випробувань 43 кулемети і 53 гвинтівки, а також 845 000 патронів. Термін виконання контракту складає 27 місяців.

Нагадаємо, що у березні цього року, Textron Systems передала Командуванню розвитку бойових можливостей ЗС США (CCDC) перший демонстратор зброї наступного покоління (NGSW-T) з телескопічними боєприпасами.

Також, 3 вересня 2019 року, свої прототипи NGSW представила компанія Sig Sauer (на фото).

прототипи представили компанія Sig Sauer