Генштаб погодився допустити ДБР до головних таємниць

Печерський суд надав ДБР доступ та дозволив знімати копії зі Стратегічного плану застосування ЗСУ

Генеральний штаб Збройних Сил України відреагував на ухвалу Печерського районного суду м. Києва про надання доступу до Стратегічного плану застосування ЗС України.

У Генштабі погодилися допустити слідчого ДБР та судових експертів з військових експертиз до документів стратегічного планування, які мають найвищий ступінь таємності – «Особливої важливості», повідомила сьогодні пресслужба відомства дописом у Facebook.

Ухвалу опрацьовано із суворим дотриманням вимог законодавства України з питань охорони державної таємниці. Допущені до Плану посадові особи, в межах повноважень, надали пояснення та окрему інформацію співробітникам Державного бюро розслідувань, які визначені ухвалою Печерського суду і мають відповідну форму допуску до державної таємниці та зобов’язання щодо її збереження перед державою.

Нагадаємо, що народний депутат, генерал-лейтенант Забродський, екскомандувач Десантно-штурмових військ, заявив, що «існує реальний ризик потрапляння цього документу в цілому або окремих його елементів, зокрема, в руки Росії як країни-агресора», через заяви керівництво ДБР про неможливість забезпечення повною мірою таємності у своєму відомстві.

Генштаб погодився допустити ДБР до головних таємниць